top of page

Naujausi įrašai

Konferencija „Medžiai milžinai atvirame kraštovaizdyje“ subūrė įvairių sričių specialistus


Gegužės 10 – 11 d. VSTT Nacionaliniame lankytojų centre vyko konferencija „Medžiai milžinai atvirame kraštovaizdyje“. Pagrindiniai konferencijos tikslai buvo aptarti medžių milžinų reikšmę gamtai ir žmonėms, su medžiais milžinais susijusias problemas bei jų sprendimo būdus.

Konferencijos dalyviai turėjo galimybę išklausyti itin įdomių bei skirtingų pranešimų apie medžių milžinų svarbą biologinei įvairovei, jų arboristinį tvarkymą, medžių vaidmenį lietuvių tradicijose ir mitologijoje, medžių milžinių ir grybų sąveiką bei medžių tvarkymo taisykles valstybinių kelių apsauginėje zonoje.. Konferencijos metu pristatytos projekto „Ekologinio tinklo nuo brandžių medžių priklausomiems organizmams sukūrimas“ veiklos bei skėtinė projekto rūšis – niūriaspalvis auksavabalis. Svečiai iš Latvijos bei Čekijos dalinosi sukaupta patirtimi vykdant ne tik niūriaspalvio auksavabalio tyrimus bei apsaugos darbus, bet ir žiniomis apie gamtinę brandą sulaukusių medžių svarbą biologinei įvairovei. Antrąją konferencijos dieną dalyviai gilino pirmąją dieną gautas žinias bei sužinojo apie Dūkštų ąžuolyno vykdomus ir būsimus gamtotvarkos darbus, jų specifiką bei kylančius iššūkius su kuriais susiduria tokius planus ruošiantys aplinkos apsaugos specialistai, diskutavo apie ekologinio tinklo praktinį įgyvendinimą.

Konferencijoje dalyvavo daugiau nei 80 dalyvių, kurie atstovavo įvairias sritis. Sulaukėme dalyvių iš Aplinkos ministerijos, Gamtos tyrimo centro, Lietuvos zoologijos sodo, Trakų istorinio nacionalinio parko direkcijos, Asvejos regioninio parko, Kauno miesto savivaldybės, Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos, Lietuvos arboristų asociacijos bei įvairių kitų institucijų bei organizacijų.

Konferencijos tiesioginio transliavimo įrašus gali peržiūrėti paspaudę ant šių nuorodų.



bottom of page