top of page

Naujausi įrašai

Savaitgalį Kauno miesto gyventojai tyrinėjo Kauno ąžuolyno paslaptis



Birželio 16 d. kauniečiai turėjo puikią progą iš arčiau susipažinti su Kauno ąžuolyno parku. Čia visą dieną vyko renginys „Kauno ąžuolyno gamtos paslaptys“. Jo dalyviai turėjo galimybę sudalyvauti net 7 paskaitose–ekskursijose įvairiomis temomis bei edukacijoje vaikams apie niūriaspalvį auksavabalį „Išsaugok vieną – išsaugosi šimtą“.

Renginys prasidėjo projekto pristatymu ir paskaita „Kodėl seniems ąžuolams reikia žmogaus pagalbos?“. Po jos visi norintys – o jų susidarė nemaža eilutė – buvo kviečiami kartu su „Baltos lajos“ arboristais įlipti į vieną iš parko ąžuolų naudojant specialią arboristinę įrangą.

Paskaitos apie vabzdžius „Seni ąžuolai – retųjų vabzdžių namai“, klausytojai sužinojo, kad Kauno ąžuolyne gyvena net 10 Lietuvos raudonosios knygos rūšių. O ekskursijos metu pavyko pamatyti patį niūriaspalvį auksavabalį, kuris jau pradėjo savo poravimosi sezoną! Paukščiais besidomintys kauniečiai dalyvavo paskaitoje „Brandus medis – paukščių namai“ , o po jos ąžuolyne klausėsi ir mokėsi pažinti paukščių balsus. Taip pat renginio dalyviai sužinojo ir pamatė, kaip pagaminti gerą inkilą, kuris būtų saugus ir tinkamas paukščiams.

Paskaitoje „Saugoti negalima kirsti – invaziniai augalai“ vyko diskusija, kur šiame sakinyje reiktų padėti kablelį. Taip pat klausytojai sužinojo, kad Kauno ąžuolyne auga ne tik visiems pažįstami paprastieji ąžuolai, bet ir iš Šiaurės Amerikos atvežti raudonieji ąžuolai.

Renginį užbaigė paskaitą „Šikšnosparniai – paslaptingieji Kauno ąžuolyno gyventojai“, kurios dalyviai kartu su lektoriumi skaičiavo, kiek uodų per sezoną sumedžioja viena šikšnosparnių populiacija.


bottom of page